Materialen om zelf een kippenhok te maken

Als je zelf een leuk kippenhok wilt maken, dan moet je alle materialen kennen die je gaat gebruiken om je eigen kippenhok te maken anders zul je het waarschijnlijk niet goed doen. Hier is belangrijke informatie die je zeker nodig zult hebben omtrent materialen voor je eigen kippenhok. Het mag dan misschien simpel zijn, maar efficiënt is het zeker.

Materialen om zelf een kippenhok te maken:

Het juiste hout kiezen voor je zelfgemaakte kippenhok

Hout is misschien wel het belangrijkste materiaal dat je gaat gebruiken in je kippenhok. Daarbij is het wel van belang dat je ook geïmpregneerd hout aanschaft voor je kippenhok. Je kippenhok zal buiten staan en daar spelen de wind en regen een belangrijke rol in het aftakelen van je hout, zorg dus voor goed hout als je nog lang plezier wil hebben van je zelfgemaakte kippenhok. Ook zal dat waterafstotende hout in je kippenhok gunstig gaan uitvallen voor ziekten die onder je kippen woeden.

Wanneer je toch geen geïmpregneerd hout wil, koop dan wel wat water dichte verf om dan je hout daarmee als nog te behandelen.

Kippengaas

Nog een belangrijk bouwmateriaal, wanneer je zelf een kippenhok gaat maken is kippengaas. Hiermee ga je een kippenren maken aan je kippenhok. Afhankelijk van de grote van je kippenhok en het aantal kippen dat je hebt, zul je de grote van het kippengaas moeten bepalen. Ook moet je meerekenen dat je dit kippengaas een stuk moet laten doorlopen in de grond, dit in verband met roofdieren.

Isolatie materiaal

Veel mensen gebruiken geen isolatie materiaal in hun kippenhokken. Dit terwijl isolatie hartstikke belangrijk is in een kippenhok. Kippen hebben isolatie nodig om strenge winters te kunnen overleven. Door wat goede isolatie materialen te gebruiken, garandeer je jezelf dat je kippen er volgende zomer ook nog zijn.

Ramen in je kippenhok maken

In een kippenhok zijn ramen ook van belang, hierdoor zal het voor de kippen een stuk prettiger worden om te leven in het kippenhok. Wel moet je ervoor zorgen dat dit raam zowel waterdicht is al winddicht. Niks is slechter voor je kippen als een wind die door het kippenhok trekt. Ook is het handig als je het raam zo maakt dat je het open en dicht kan zetten, omdat je dan in de winter een warm kippenhok hebt maar in de zomer te nog de verkoeling kan hebben in het hok.

Incoming search terms:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.