Kippen met luizen

Zieke kippen met luizen zul je overall tegenkomen, of je kippenhok nu op het platteland staat of in verstedelijkt gebied. Gelukkig zijn er goedkope en makkelijke manieren om van deze luizen af te komen. Ook zijn er een aanatal ‘’natuurlijke’’ manieren om de luizen weg te houden. Hier 3 manieren die zouden kunnen helpen om van de luizen af te komen.

1.      Strooi gewoon wat houdschilfers in hun nestkasten. Je kunt houtschilfers overal kopen, van dierenzaken tot tuincentra. Deze goedkope oplossing zal niet alleen zorgen dat je kippen ziek worden van luizen maar zal je kippen ook beschermen tegen andere insecten. Bovendien vinden hennen het heerlijk om hier hun eieren op te leggen.

2.      Gebruik Diatomeeënaarde of ook wel kiezelaarde genoemd, van goede kwaliteit. Ook dit is weer een trucje. Dit is een grondsoort dat voor het grootste gedeelte bestaat uit kleine skeletjes van eencellige kiezelwieren. Dit witte meelachtige aarde, is geheel natuurlijk en is zelfs voedzaam voor je kippen. Door de structuur zal het vanzelf verschillende ongedierte verdrijven en doden zoals: luizen, vliegen, wormpjes in de darmen en mijten. Pas wel op want er is ook kiezelaarde te krijgen voor zwembaden en dergelijk, deze wil je dus niet gebruiken! De beste kans heb je waarschijnlijk bij een dierenwinkel. Voeg 1 deel bij 50 delen voer en strooi het daarna uit. Het zou voor de mens vervelend en irriterend kunnen zijn voor de longen, dus zorg dat je het niet inademt.

3.      Laat de kippen ook zelf proberen om van de luizen af te komen. Kippen hebbe zo hun eigen mannier om van de luizen af te komen, zo rollen zichzelf bijvoorbeeld in de modder en door het zand. Dit doen ze zodat het zand dan tussen hun verkleed terecht komt en zo de luizen verstikt. Maar gelukkig kunnen wij over ze waken, dus kunnen we de kippen het beste oppakken, op een schoon stukje aarde zetten waar zeker geen luizen aanwezig zijn en zeker geen modder. Je kunt dus beter van te voren een stukje schoonmaken waar je kippen een zandbad kunnen nemen.

Incoming search terms:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.