Hier een globaal overzicht, er zal vaak verwezen worden naar andere pagina’s op de blog die dan weer specifieker ingaan op bepaalde informatie. Om te beginnen een klein stukje kippen geschiedenis.
Onderzoekers hebben kippen botten gevonden die dateren uit 6000 tot 4000 v.Ch in China. Sinds 3000 v.Ch leeft de kip ook in Europa.

Waarom zou je kippen houden?

·         Gemakkelijk en goedkoop om te onderhouden (in vergelijking tot andere ‘’huisdieren’’)
·         Eieren vers van de kip, smaken heerlijk en zijn erg voedzaam
·         Bevatten geen chemische stoffen van krachtvoer of dergelijke
·         Leuke en vriendelijke dieren met een vriendelijke persoonlijkheid
·         En ten slotte kun je ook nog hele goede mest produceren met je kippen.

Wat zeker een geweldig goede site is om te bekijken voor beginner is:geweldige site over het houden van kippen , als je net begint met het houden van kippen dan is deze site echt een must om te gebruiken. En het mooiste is dat u niet goed geld terug garantie krijgt dus niet tevreden en direct geld terug.
Beginnen met het houden van kippen
Je zult jezelf eerst een paar dingen moeten afvragen, hoeveel ruimte heb je in je tuin ( sommige soorten hebben meer ruimte nodig dan anderen), wil ik legkippen of wil ik sierkippen, wil ik kippen die rustig hun eigen gang gaan of wil ik levendige kippen die de hele dag bezig zijn en ten slotte wil ik er een haan die iedere morgen kraait en de gang geeft aan nieuwe kuikentjes.
Dan  zul je natuurlijk kippen moeten aanschaffen. Dit kan op verschillende manieren, je kunt beginnen met eieren ( zie pagina ‘’eieren’’) of je kunt donzige kuikentjes nemen ( zie pagina ‘’kuikens’’) of volwassen kippen kopen. Een kippenaanbieder vinden is helemaal geen probleem, je typ gewoon bij Google in : kippen te koop / kippen gezocht, maar wat natuurlijk ook gewoon kan, is bij een boer langsgaan of nog simpeler bijvoorbeeld naar de boerenbond of andere winkel waar pluimvee verkocht wordt gaan.
de doorsnee prijzen zijn:hanen  ± €5,-  en hennen ± €15,-
Dan wanneer de kippen zijn aangekocht moet er nog een goed onderkomen gemaakt of gekocht worden, over het zelf maken van een kippenhok moet je op de ‘’zelf een kippenhok bouwen’’ pagina zijn.  Het zelf bouwen van een kippenhok is wel erg leuk om te doen en geeft ook zeker erg veel voldoening wanneer het af is en je naar het behaalde eindresultaat kijkt. Ook is het een stuk goedkoper om zelf een kippenhok te bouwen. Een standaard kippenverblijf kost minimaal zo’n €250,-  en een handgemaakt kippenhok ( dus kwalitatief vergelijkbaar met wat je krijg wanneer je hem zelf maakt) minimaal een dikke €700,- .
Alles over het goed inrichten van een kippenhok en de tips en trics verwijs ik u door naar de pagina ‘’kippenhokken’’
Wanneer een goed/mooi hok is geplaatst kun je lekker gaan genieten van je kippen, eieren rapen met de kinderen met de kippen spelen. Wat altijd leuk is om te doen met de kinderen is om de kippen te voederen.  Sommige kippen kun je zelfs aanleren te komen wanneer je zijn/haar naam roept net als bij een hond.

Voer:
Het geluk wil dat door de bio-industrie de vraag naar kwalitatief voer enorm is en er veel wetenschappelijk onderzoek naar verricht is, en dat daarom ieder kippenvoer van uitstekende kwaliteit is. Daarom is dus ieder voer dat je gewoon in de winkel koopt goed genoeg en hoef je alleen nog maar de beschrijving te lezen op de achterkant van het pak. Iedere (volwassen) eet zo’n 100 a 120 gram voer per dag.
Ook hebben kippen water nodig, er moet dus constant water zijn en op tijd worden bijgevuld. Tegen bevriezing van het water kun je het beste 50 gram per 1,5 liter water toevoegen. Zo zal het water wat minder snel bevriezen.
En als u wat meer ervaring heeft met kippen houden dan raad ik u deze site ook zeker aan: site voor gevorderde kippenhouders, ook hier krijgt u uw geld terug als u niet tevreden bent.

Incoming search terms: