Het kippenhok of kippenren

Je kippenhok en kippenren

Kippen hebben een veile slaap plek nodig, en wat beter dan je kippenhok (nog mooier zelf een kippenhok maken, je eigen bouwwerk waar je iedere dag met trots tegenop kunt kijk maar meer hierover op de pagina ‘‘zelf een kippenhok maken’’). maar een kippenhok moet wel aan een aantal eisen voldoen, zo moeten ze beschut zijn tegen regen en wint. Een kippenhok moet ook over een ren beschikken waar ze wat beweging kunnen pakken. En een kippenhok wat je niet makkelijk schoon kan maken of überhaupt gemakkelijk bij kan is een kippenhok gedoemd om te falen. Ook moet een kippenhok de juiste bescherming bieden.

Bescherming

Bescherming is een van de belangrijkste functies van een goed kippenhok, kippenhokken die geen goede bescherming bieden zijn waardeloos en kunt u beter niet kopen. De bescherming van uw kippenhok is voor een nogal uiteenlopend spectrum van dieren zoals: honden, buizerd, vossen, ratten, katten en soms nog wel eens een slang. Zoals het spreekwoord luid een sluwe vos, deze dieren zijn niet stom en vinden gemakkelijk een weg het kippenhok in. daarom is het ook verstandig om je kippengaas een stuk in te graven, voor de zekerheid een goede 25 cm. Kippenhokken zijn een geliefde prooi voor vele roofdieren en daar moet dan dus ook aandacht aan besteed worden.

Gezondheid

Er zijn nogal wat ziekte waar kippen ziek van kunnen worden, en je moet zeker uitzoeken welke ziekten er de ronde doen. Informeer over deze ziekte bij enkele buurtgenoten met kippen of vraag het aan de veearts. Andere kippenhouder zijn niet te beroerd om deze informatie met je te delen en niets is zo erg alles ziektes in je kippenhok. Ook hebben kippen gauw de neiging om vlug angstig te worden, u moet dan ook opletten met bijvoorbeeld uw hond in de buurt van uw kippenhok en/of kippen. Het help ook om wanneer je je dagelijkse ronde door je kippenhok maakt vriendelijk, rustig en kalm tegen je kippen te praten. De nummer 1 kwaal die ook veel te vinden valt bij grote kippenboerderijen is het pikken van elkaar, dit kan zelf fataal voor je kippen worden. Dit gebeurt dan meestal ook wanneer ze zich achtergesteld gaan voelen en contact met je kippen en je kippenhok zo nu en dan bezoeken is dus ook echt iets wat je moet doen.

Incoming search terms:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.