Het juiste kippenras kiezen

Het is verkeerd gedacht als u dacht dat alle kippen evengoed met elkaar overweg kunnen, net als dat met alle dieren is. De dieren zullen nogal eens tegen elkaar gaan pikken, maar dit scheelt weer per kippensoort. Wanneer er meer dan 2 kippen zijn en geen haan, zal er altijd 1 kip proberen om dominant te zijn.. Dit kan verlopen met veel herrie en met hier en daar nog eens wat geweld. Zeker wanneer u meerde soorten kippen heeft in één kippenhok. Wanneer u meer dan 1 kippensoort houd in één kippenhok moet u deze tips over verschillende kippenrassen even doorlezen:

Rhode Island Reds

Rhode Island Reds zijn geweldige kippen om te houden, ze zijn sterk, leggen grote bruine eieren, makkelijk tam te krijgen en zijn erg vriendelijke kippen. Dit zijn dan ook goede kippen om bijvoorbeeld in uw kippenhok in uw achtertuin te plaatsen. Zoals alle kippensoorten moet u meer dan één kip nemen om te zorgen dat de kip zich niet alleen gaat voelen. Dit kippenras staat erg hoog op de pik rangorde en zullen dan ook gauw andere kippen in uw kippenhok pikken, maar andere kippen zullen de Rhode Island Red niet zo gauw terug pikken. De Rohode Island Red houd er wel van om met zijn poten te krabben en vereist daarom en wat harder gedeelde in het kippenhok waar ze lekker met hun poten tegenaan kunnen krabben.
Ook hebben heeft de Rhode Island Red geen veren aan zijn poten zitten, u hoeft dus niet bezorgt te worden als hun poten vies raken met bijvoorbeeld modder. Daarom dus ook een plek in bijvoorbeeld het kippenhok of in de kippenren nodig om hun poten aan schoon te krabben. Wanneer deze plek niet aanwezig is in uw kippenhok dan kan dat op de lange termijn problemen veroorzaken voor uw kippen.

Incoming search terms:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.