Het juiste kippenhok kiezen deel1

Een nieuw kippenhok? Stel jezelf dan eerst deze 6 vragen.

1. Hoe groot wil je het kippenhok hebben?
2. Zijn er gemeentelijke wetten die op het kippenhok van pas zijn?
3. Het klimaat en locatie.
4. Wat voor roofdieren komen er in de buurt voor?
5. Hoeveel geld wil je aan je kippenhok uitgeven?
6. Wil je zelf een kippenhok bouwen of een kippenhok kopen?

Hoe groot wil je het kippenhok hebben?

De grote van je kippenhok is één van de belangrijkste variabelen voor het kiezen van het juiste kippenhok. Hoe meer kippen je hebt hoe meer ruimte je nodig hebt in je kippenhok, tenzij je het wel leuk vind om een handjevol kippen om 100 vierkante meter te zien rondrennen. Iedere kip in je kippenhok moet gewoon voldoende ruimte hebben om te bewegen eieren te leggen, maar ook toegang tot voldoende vers water en zonlicht.

Je zult het aan je kippen merken als hun leefomstandigheden in het kippenhok niet goed zijn. Je kippen zullen dan gezondheidsproblemen en gedragsproblemen ontwikkelen. De gangbare reden is ongeveer 1,5 tot 2 vierkante meter per kip in het kippenhok. Als je dus eens tuk of 10 kippen wilt zul je een aanzienlijker groter kippenhok moeten aanschaffen dan wanneer je meer zit te denken aan 2 of 3 kippen. Daar moet je  van te voren wel over nadenken want als je een leuke plek hebt uitgezocht in je tuin om je kippenhok neer te zetten en achteraf wil je meer kippen dan zal je nieuwe kippenhok niet meer op de zelfde plek passen als je oude kippenhok.

Zijn er gemeentelijke wetten die op het kippenhok van toepassing zijn?

Sommige gemeenten vereisen een vergunning eer dat je moet de bouw van je kippenhok kan beginnen. Dit heeft dan vaak met de grootte van het kippenhok te maken of de plek waar je het kippenhok neer wilt gaan zetten. Maar meestal wanneer je geen gek groot kippenhok hebt dat er redelijk netjes bijstaat wordt daar niet zo moeilijk over gedaan, maar voor de zekerheid zou ik je toch even doorverwijzen naar het gemeentehuis.

Incoming search terms:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.