Het juiste kippenhok kiezen deel 2

Het klimaat en locatie.

Natuurlijk leven we in Nederland (en België) in het zelfde klimaat, maar iedere plek in Nederland is de elfde niet. Zo kun, wanneer je op een boerderij woont bijvoorbeeld, last hebben van koude windstromen dan zul je hier je kippenhok op moeten aanpassen. Woon je in het buurt van een bos, dan kun je ervan uitgaan dat daar bijvoorbeeld vossen zullen wonen, en dam zul je bijvoorbeeld kippengaas door moeten laten lopen in de grond. Zo zijn er stiekem toch meer dingen waar je zeker rekening mee moet houden bij het bepalen van het juiste kippenhok.

Wat voor roofdieren komen er in de buurt voor?

Honden, katten, uilen, haviken, vossen en soms zelf grote ratten, zijn potentiele indringer in je toekomstige kippenhok. Maar geen zorgen met deze roofdieren in de buurt kun je nog steeds prima kippen houden, je moet er alleen rekening mee houden. Zo zou je dus kippengaas een anderhalve meter kunnen ingraven tegen vossen en honden, zorgen dat s’avonds je kippenhok goed op slot zit zodat er niks in of uit kan. Met zulk soort simpele dingen houd je je kippenhok gewoon goed beschermt.

Hoeveel geld wil je aan je kippenhok uitgeven?

kuikens zijn niet duur in de aanschaf, en ze zijn ook nog een ontzettend schattig en moeilijk te weerstaan. Maar ook deze kuikens hebben een kippenhok nodig om in te overleven. Je zou zelf een kippenhok kunnen maken met materialen die je thuis hebt rondslingeren of natuurlijk gewoon een kippenhok uit de winkel kopen. Ik kan je wel vertellen dat zelf een kippenhok maken een stuk goedkoper zal zijn dan het aankopen van een kippenhok uit de winkel. Maar dat is een kwestie van tijd en smaak.

Wil je zelf een kippenhok bouwen of een kippenhok kopen?

Nadat je dus hebt bedacht hoe groot je het kippenhok wilt hebben, de locale eisen kent, je locatie hebt ingeschat, op de hoogte ben van de locale roofdieren, je budget hebt bepaald dan kun je bedenken of je zelf een kippenhok wilt maken of dat je een kippenhok uit de winkel koopt.
zelf een kippenhok zal in de meeste gevallen een stuk voordeliger uitvallen, maar er gewoon 1 in de winkel kopen is el een stuk sneller en zal er vaker professioneler uit zien. Misschien is het leuk om samen met de kinderen/kleinkinderen een kippenhok te maken. Hoe dan ook denk er eerst even over na en koopt niet zomaar een kippenhok zonder er over nagedacht te hebben.

Incoming search terms:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.