Diarree Bij Kippen Verhelpen

Probiotica zou kunnen werken bij diarree bij kippen. De diarree wordt namelijk veroorzaakt door een onbalans tussen slechte en goede bacteriën in de ingewanden en darmen in de kip. Hierdoor kan het zijn dat goed voedsel dat de kip eet, niet goed of zelfs helemaal niet wordt opgenomen door de darmen en dus volledig onverteerd weer naar buiten komt.

Diarree bij kippen zou dan ook snel op gereageerd moeten worden. De dierenarts zou hier een oplossing in kunnen bieden. Het komt namelijk wel eens voor dat de dierenarts een menselijk product voorschrijft voor de kip, en zal dan ook de juiste hoeveelheid aangeven. Natuurlijk zijn niet alle dieren of alle menselijke medicijnen geschikt voor het gebruik op kippen, en al helemaal niet voor het tegengaan van diarree. De meeste dierenwinkels verkopen probiotica. Probiotica is een natuurlijk medicijn, dat geen negatieve bijeffecten zou mogen hebben bij het volgen van de aanwijzingen op de bijsluiter. Dit medicijn is dan ook alleen bedoelt om het darmsysteem weer in balans te brengen, het zou dan ook mogelijk zijn dat er bijvoorbeeld nog antibiotica, anti-schimmel of zelfs nog een ontworming kuur nodig is.

Wanneer deze medicijnen geïnjecteerd worden zijn ze veelal effectiever dan wanneer deze in pil-vorm het lichaam bereiken. Daarbij kan het ook een voordeel zijn wanneer dus inderdaad het spijsvertering systeem aangetast is en het voedsel dus onverteerd weer naar buiten gewerkt wordt om de medicijnen met een injectie in te brengen. Aangezien deze dus anders vrijwel geen effect zouden hebben. Wanneer er echter spraken is van diarree zou er een gedeelte van het voedsel opgenomen moeten worden. Dit betekent dat er waarschijnlijk, door de hoge concentratie in de medicijnen, genoeg bacteriën gedood worden om zo toch een positief effect te bereiken. Wanneer er eerst antibiotica aan een kip gegeven wordt, moet er daarna probiotica gegeven worden.

Niet alleen voedsel wordt zou aan de kip ontnomen, maar ook de nodige mineralen die normaal gesproken uit het water gehaald moeten worden zullen ontbreken. Een trucje hiervoor is om de kip wat sportdrank te geven (Aquarius en dergelijke). In deze sportdranken zitten namelijk de nodige hydraterende mineralen die kippen net als mensen ook nodig hebben om gezond te blijven. Dit zal ook helpen om vlugger van de diarree af te komen bij kippen.

Diarree die niet meer dan 1 of 2 dagen aanhoudt, is meestal het gevolg van een plotselinge verandering in het voedingspatroon van de kip. Wanneer dit langer aanhoudt is er dus wel degelijk gevaar voor je kippen. Andere symptomen als uitdroging , zwakte, weinig energie,  slecht drinken en eten geven dus aan dat er iets ernstig mis is. Diarree bij kippen is dan ook geen kleinigheid, want dit kan in het ergste geval zelfs resulteren in overlijden. Dus bij diarree kun je een aantal van deze tips gebruiken, maar ga altijd naar de dierenarts. Dit omdat die precies vast kan stellen waar het probleem licht en welke medicijnen het beste resultaat geven.

Incoming search terms: