De perfecte locatie voor je kippenhok

Legaal

Je moet je wel aan de regels houden natuurlijk. Zo moet je in sommige gemeenten bijvoorbeeld een bouwvergunning hebben om kippenhokken te mogen bouwen, het is dan dus ook niet onverstandig om wanneer U een kippenhok wilt bouwen dit even na te gaan bij uw gemeente. Ook kunnen er quota worden gelegd op het maximaal aantal kippen dat u houden mach. Wat ook mogelijk is, is date er voorschriften zijn dat uw kippenhok een minimale oppervlakte per kip moet hebben. Als u zich aan de regel van 1 tot 1,5 vierkante meter per kip houd zult u wel goed zitten.

Voeding

Kippen hebben behoefte aan eiwitten, granen, groente en water. Een eiwit rijke voeding is belangrijk. Dit is allemaal verkrijgbaar bij uw lokale dierenwinkel. Met dank aan de bio-industrie is er erg veel onderzoek naar kippenvoer verricht, en daarom is het voer dat u nu bij uw dierenwinkel koopt erg goed voor uw kippen en ontbreekt aan niks. Wel moet een constant genoeg schoon drinkwater aanwezig zijn in je kippenhok voor je kippen. Ook hier zou u weer automatische voedingsinstallaties kunnen plaatsen, dit kan ook handig zijn als u wel eens een paar dagen van huis weg bent en niet de tijd heeft om uw kippenhok te onderhouden.

Kippen zijn sterke dieren.

De meeste kippenrassen kunnen goed tegen sterke weeromstandigheden. Zolang u zorgt dat het kippenhok goed bereikbaar is en vooral droog kunnen zij goed tegen de kou. Ook wanneer het erg warm is zoeken zij het kippenhok weer op om zo van de zon te ontsnappen. Zo ziet u maar weer dat kippenhokken een grote rol innemen in het leven van kippen.

Je naaste om je heen.

Wanneer u overweegt om een kippenhok aan te schaffen met wat leuke kippen zou u toch even aan de naaste omgeving moeten denken. Meestal is er niks aan de hand al u een leuk kippenhok neer zet en de kippen lekker hun gang laat gaan, maar neemt u nu bijvoorbeeld een haan dan kan dat soms tot grote problemen lijden bij de buren bijvoorbeeld. Daarom is het van te voren ook wel verstandig om het met uw buren over te hebben en misschien wel toestemming vragen. Zo kan uw buurvrouw misschien wel allergisch zijn voor pluimvee of wil de buurman ze liever op zijn bord hebben dan vrolijk zien rond kakelen. Misschien kunt u ze wel een vers eitje aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.