De Orpington

Orpington

De Orpington is een grote kip en kunnen wel tot 4 kg gaan wegen, maar is desondanks wel een knuffelbare kip met een zachte donsachtige verendeken. Ze zijn zo groot dat je ze wel eens zou kunnen gaan vergissen met een kalkoen. Een mooie kip die voor komt in verschillende rassen zoals bijvoorbeeld de zwarte Orpington, parelgrijze Orpington, Zwarte Buff Laced Orpington, goud Black Laced Orpington en nog vele meer.

De orpington heeft vele liefhebbers over de hele wereld, zelf zo erg dat er met de Orpington speciale fokprogramma’s ontwikkeld zijn en er dus ook gespecialiseerde fokkers te vinden zijn voor de Orpington. In tegenstelling tot de Rhode Island Reds, hebben deze kippen wel zachte veren bij de onderbuik en hebben daarom wel een droge ondergrond nodig in het kippenhok. Wat ook werkt is om ze af een toe even droog te laten lopen zodat ze niet zo veel modder blijven vasthouden. Maar mogen de Orpington tot onder de modder raken, dan moet je ze gewoon schoonmaken. Als ze niet schoongemaakt worden zullen ze ziekten op gaan lopen en dat is het laatste wat je wilt.

Een van de leukste dingen aan de Orpington is dat ze een laag aangenaam geluid maken en zijn daarom ook ideaal als je op zoek ben naar een kip die niet zoveel lawaai maakt. Maar nogmaals als je niet van grote kippen houdt dan moet je de orpington echt aan je voorbij laten gaan.

Incoming search terms:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.