10 Tips om succesvol scharrelkippen te houden

scharrelkippen houden in je eigen tuin kan erg leuk zijn. Je kunt constant verse eieren eten. En voor de genen die er niet over denken om de kippen als huisdieren te houden, is er altijd nog de optie om een heerlijk gebraden kippetje te eten.
Maar natuurlijk dit alles onder voorwaarde dat er goed voor de kippen gezorgd wordt. Hier dan ook 10 tips om gezonde kippen te houden, en waar een goed kippenhok ook niet buiten beschouwing mag worden gelaten.

Zorg dat je het goede kippenras kiest

Het is extreem belangrijk om het goede ras met de juiste locatie te matchen, zo zul je als je op een boerderij woont waar het flink waait anderen kippen moeten kiezen als iemand die een klein beschut tuintje heeft waar het relatief een stuk warmer is. Hierbij kan degene die je de kippen verkoopt je het beste over informeren, of natuurlijk buurtgenoten die zelf ook een leuk kippenhok hebben staan. Ook heb je bijvoorbeeld kippenrassen die een stuk intelligenter zijn dan anderen, of zoals je ook zou kunnen zeggen sommige zijn een stuk dommer dan anderen.

Kies het juiste aantal kippen dat je in je kippenhok wilt hebben.

Kippen hebben ruimte nodig om te kunnen bewegen zicht comfortabel te voelen of om simpelweg bij het voer te kunnen komen. Je moet ongeveer rekening houden met zo’n meter tot anderhalve vierkante meter per kip in je kippenhok ( of kippenhokken natuurlijk asl je er meer hebt). Dus als je van plan bent een kippenhok aan te schaffen, bekijk en meet dan van te voren even hoeveel ruimte je hebt en dus hoeveel kippen je kwijt kunt en hoe groot je kippenhok zou moeten worden. Ook moet U minimaal 3 kippen tegelijk houden. Kippen zijn dieren die gezelschap nodig hebben en ook van elkaar.

Tijd

U zult iedere dag wat tijd opzij zetten moeten zetten om uw kippen water te geven, te voeren, of om het kippenhok schoon te maken en te onderhouden. Dit zal niet veel meer zijn dan een klein kwartiertje per dag, maar meer is natuurlijk altijd beter. Ook is er de mogelijkheid aanwezig om automatische voeding en waterinstallaties te installeren, en zo zou u niet iedere dag in de weer hoeven. Kippen zullen zelf achter je aan lopen of nieuwsgierig op je afkomen, want ze vinden het leuk dat jij er bent iedere dag weer. Net als je hond gaan zij zich ook aan jou hechten naarmate de tijd verstrijkt.

Incoming search terms:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.